Juhlavuosi 2015

Vuosi 2015 on monella tapaa tärkeä suomalaisen mieskuorolaulun kannalta, onhan menossa Jean Sibeliuksen 150. juhlavuosi. Suomen Mieskuoroliitto ja sen jäsenkuorot ovat ottaneet tämän huomioon ohjelmistoissaan.

Porin Mies-Laulu täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Juhlimme kertyneitä vuosia työn merkeissä. Porin Mies-Laululla on kolme eri kokoonpanoa, kantakuoro, Välimiehet sekä Vaarin Laulu. Kolmen kuoron lisäksi meillä toimii monta korkeatasoista kvartettia, jotka esiintyvät tarvittaessa erilaisissa tilaisuuksissa, aina häistä hautajaisiin ja syntymäpäiviin.

Kuluvan vuoden ensimmäinen suurtapahtuma on Mieskuoroliiton talvipäivät, jotka järjestetään 7.3.2015 Porissa. Talvipäivien tapaan lauantain ohjelmassa on liittokokouksen lisäksi asiantuntijoiden vetämää keskustelua. Talvipäivien ehkä odotetuin hetki on Porin Mies-Laulun isännöimä gaala. Odotamme tapahtumaan yli sataa laulajaa.

Kuoron oma perinteinen kevätkonsertti järjestetään 11.4.2014 kuorotalolla.

Porin Mies-Laulun kantakuoro osallistuu myös VI kansainväliseen Leevi Madetoja-mieskuorokilpailuun 17.–19.4.2015 Tampere-talolla.  Edellisen kerran kilpailu järjestettiin 2010, jolloin Porin Mies-Laululla oli kotiin tuomisina kansallisen sarjan voitto.  Kyseiseen sarjaan osallistui 18 suomalaiskuoroa.

Perinteiseen tapaan löydät PML:n laulajat vappuna Raatihuoneen portailta todistamassa laulaen vappuriemua ja kevään tuloa.

Isänmaallinen kirkkokonsertti 5.12.2015 kuuluu kuoron pitkäaikaisiin perinteisiin. Keski-Porin kirkko on aina ääriään myöten täynnä kuulijoita, jotka haluavat vaalia Suomen itsenäisyyttä.

Lauluvuoden päättää Porin Mies-Laulun ja Porin Sinfonietan yhteiskonsertti. Teemana on Jean Sibeliuksen säveltämä Kullervo-sinfonia.

Porin Mies-Laulu tulee järjestämään myöhemmin tiedotustilaisuuden, jossa kerromme vuoden tapahtumistamme.