Naistoimikunta

PM-L:n naiset, kuoron tärkein taustatuki, täyttää vuonna 2015 65 vuotta, joten olemme sopivasti miehiä viisi vuotta nuorempia :-).

Noita antoisia vuosia silmäillessä voi todeta naisten toiminnassa tapahtuneen melkoisia muutoksia. Ensimmäinen vuosikymmen ja puolet toisestakin kului monipuolisessa uurastuksessa kuoron hyväksi. Perustajajäsenten uskollinen joukko teki vaivojaan ja aikaansa säästämättä työtä kuoron talouden kohentamiseksi. Edelleen iloitsemme jokaisesta eurosta, minkä voimme vaikkapa välillisesti kuoron kirstuun kilauttaa.

Tämä miestemme sävelkorvaa kehittävä harraste vaatii paljon meiltä naisilta. Ennen konsertteja saamme kuulla epämääräistä stemmaharjoittelua, riemun huudahduksia ja uuden kuorojohtajan tullessa joukkoomme jos jonkinlaista koreografiaesitystä. No kaikkeen tottuu. Jatkuva puhtaan valkoisen esiintymispaidan kysyntä pistää joskus harkitsemaan entisen miehen konstia. Hän kuulemma puhdisti näppärästi paidankauluksensa valkealla taululiidulla mikä voisikin olla hyvä konsti.

Rutiinitoiminnaksi katsomme harjoitusiltojen kahvituksen samoin kuin ”stemmoittain” järjestettävät pikkujoulut. Mikäpä on keittiössä työskennellä, kun on uudet liedet, astianpesukoneet, jääkaapit ja muut työtä helpottavat laitteet. Kaikki on paljon kätevämpää ja viihtyisämpää kuin ennen. Kelpaa siellä työskennellä niin omien kuin vieraidenkin emäntien.

Vaarinlaulun kokoontuessa joka toinen viikko tarjoamme ruoan ja kahvin kohtuuhintaan. Hauskoja tuokioita on eletty suunniteltaessa ja valmisteltaessa illanviettoja. Tämän riemun soisi useammallekin naiselle, niillekin jotka eivät ole kovin innokkaasti osallistuneet toimintaamme. Uusia, antoisia tuttavuussuhteita tulee tässä toiminnassa solmittua eikä tämä työ ketään rasita. Turhat tekosyyt ja mukavuudenhalu pois ja mahdollisimman moni mukaan työskentelemään kuoron parhaaksi.

Toki meitä naisia on kuoron taholta tästä kaikesta ahertamisesta palkittukin. Siitä merkkinä kiiltelee usealla naisella rinnassaan kaunis koru. Me naiset olemme päässeet mukaan myös kuoron ulkomaisille konserttimatkoille. Kuoron onnituessa on meidän naistenkin ollut ilo ja kunnia olla Porin Mies-Laulun Naisia.