Taiteellinen johtaja

Porin MIes-Laulun taiteellisena johtajana on vuodesta 2000 lähtien toiminut diplomikuoronjohtaja, musiikin maisteri Guido Ausmaa.

Guido-pieniGuido Ausmaa (s. 1962) on valmistunut v. 1986 Viron Musiikkiakatemiasta kuoronjohdon ja musiikinopettajan koulutusohjelmasta. Hän on suorittanut maisteritutkinnon Sibelius-Akatemiassa v.1995. Guido Ausmaa on johtanut Sõprus sekakuoroa ja Revalia poikakuoroa Tallinnassa sekä muutettuaan Poriin v.1990 Teljän kamarikuoroa, Sunniva naiskuoroa, Porin poikakuoroa, Sävelsirkut tyttökuoroa ja Rauman poikakuoroa.

Guido Ausmaa on toiminut musiikin ohjaajana ”Nuori porilainen” palkinnon voittaneessa Porin suomalaisen yhteislyseon musikaalissa My Finn Lady. Hän opettanut Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitoksessa kuoronjohtamista sekä opettaa nykyisin musiikkia Porin suomalaisen yhteislyseon koulun ja lukion musiikiluokilla, jonka Primus-kuoroa hän myös johtaa. Lisäksi Guido Ausmaa on virolaisen sukulaiskuoro Ausmaan varalaulunjohtaja.

Guido Syksystä 2000 alkaen Guido Ausmaa on toiminut Porin Mies-Laulun taiteellisena johtajana ja hän on v. 2003 perustanut PM-L:n nuorten miesten kuoron Välimiehet. Vuonna 2010 Leevi Madetoja -mieskuorokilpailun kansallisessa sarjassa Guido Ausmaan johtama Porin Mies-Laulu palkittiin parhaana kuorona sekä parhaasta Leevi Madetoja teoksen tulkinnasta. Lisäksi Guido Ausmaa valittiin kansallisen sarjan parhaaksi kuoronjohtajaksi. Vuonna 2011 kuoro palkittiin kultamitalilla kansainvälisessä kuorokilpailussa Tsekin Olomoucissa järjestetyssa Festival of Songs –tapahtumassa. Vuoden 2015 keväällä Porin Mies-Laulu osallistui VI kansainväliseen Leevi Madetoja-mieskuorokilpailuun, tällä kertaa kansainväliseen sarjaan. 18 kuoron joukosta PM-L valittiin kolmannelle sijalle.

Guido Ausmaan 20-vuotista uraa Porin Mies-Laulun taiteellisena johtajana juhlistettiin 40, 30, 20 -konsertilla kuorotalollamme 17.10.2020.